Menu

‘Controles niet genoeg om illegale kamerverhuur in Tilburg aan te pakken’

TILBURG – Om illegale kamerverhuur in Tilburg aan te pakken zijn controles niet genoeg, zegt burgemeester Peter Noordanus. Hij ziet meer in een strenger splitsingsbeleid voor woningen en wil daarover met gemeenteraad en college in gesprek.

De gemeente Tilburg stuit regelmatig op bewoning van studentenhuizen door arbeidsmigranten. De gemeente Tilburg promoot zich al vele jaren als studentenstad. Om de nieuwe studenten te kunnen huisvesten werd daarom ook, aldus de burgemeester, jarenlang ruimhartig meegewerkt aan initiatieven van particuliere huizenbezitters die hun woningen wilden verbouwen tot studentenkamers. ,,We hebben veel vergunningen afgegeven.”

Afgelopen jaren heeft Tilburg veel energie gestoken in huisvesting voor studenten, wat resulteerde in grote complexen als TalentSquare (Hart van Brabantlaan) en PAX (centrum). Daarmee is aan de onderkant van het kamer-segment ‘ruimte’ ontstaan. En die kamers zijn in trek voor arbeidsmigranten – al dan niet illegaal – blijkt uit overlastmeldingen waarop de gemeente controleert.

Bron

Delen