Menu

Top 5 Leukste Cafés in Tilburg voor studenten

Veel studenten huren een kamer in Tilburg en die gaan regelmatig naar Tilburgse clubs, cafés en kroegen. In Tilburg heb je meerdere uitgaansgebieden, zo heb je de Korte Heuvel, Het Piusplein en de Stadhuisstraat. Wij hebben de leukste uitgaansgelegenheden samengevat in de ‘Top 5 Leukste cafés, Kroegen en Clubs in Tilburg’ door een aantal avonden Tilburg onveilig te maken. We hebben tijdens deze stapavonden de Tilburgse horeca getest op: klantvriendelijkheid, sfeer, muziek, uitstraling en drankprijzen.

Deze Top 5 is geplaatst in willekeurige volgorde

De Boekanier

In de Stadhuisstraat vind je feestcafé De Boekanier. Doordeweeks worden hier veel studentenavonden georganiseerd, zo zijn er regelmatig biercantussen en zijn er veel stuntprijzen en happy hours! In De Boekanier zorgt de dj voor een goede partyvibe, er wordt veel après-ski en andere partymuziek gedraaid. Mocht je houden van bier, feest en Après-ski dan is De Boekanier de perfecte locatie voor een dansje.

Kitsch

Een nieuw concept in het Tilburgs uitgaansleven is ‘Kitsch’. Kitsch speelt in op de groeiende populariteit van deephouse en techno. Het unieke aan ‘Kitsch’ is dat het net een huisfeestje lijkt. Bij binnenkomst zie je direct de dj-booth die midden in de kamer staat. Kitsch heeft veel weg van een boiler-room sessie want je kan genieten van je drankje voor achter en naast de dj. Kitsch is niet erg groot en daardoor ontstaat er een knusse setting waarbij je optimaal kan genieten van de technomuziek!

Studio

De Studio is gelegen aan de Korte Heuvel, de uitgaansstraat van Tilburg. Naast lekker eten en borrelen kan je hier in de avond je nieuwe dansmoves laten zien. Er is altijd een dj aan het draaien in de Studio of er is zelfs live-muziek van een artiest. In de studio gaat het dak eraf, de dj’s draaien voornamelijk hiphop, electro, deep-house en trap. Ook kan je in Studio goede cocktails drinken bij hun eigen cocktailbar.

Bolle

Dobbelen bij Bolle is een begrip onder studerend Tilburg. Dit studentencafé organiseert elk dinsdag de ‘Dobbel Dinsdag’. Bestel, Gooi met de dobbelsteen, Gooi even en je drinkt gratis! Regelmatig treden er bandjes op in de Bolle, ook dj’s zijn tijdens de stapavonden van de partij. Er hangt een studentikoze sfeer bij Bolle dus zeker voor studenten uit Tilburg is de Bolle het café voor een biertje.

Biercafé Kandinsky

Bierliefhebbers kunnen hun stapavond goed beginnen bij speciaalbiercafé Kandinsky. Dit café heeft meer dan 200 bieren op fles en ook meerdere speciaalbieren op de tap. De sfeer is er rustig en het is de perfecte plek voor een goed gesprek. Kandinsky zit verstopt in Tilburg, het is misschien even zoeken maar bij aankomst zal je je verbazen over de hoeveelheid verschillende bieren die dit café op de kaart heeft staan.

Bron

Delen